Legfrissebb tartalom
Főoldal / Fénytechnika / Effektgépek / Rég várt újítások várhatóak az SGM háza táján!

Rég várt újítások várhatóak az SGM háza táján!

SGM_Logo

Peter Johansen álma lassan, de egyre biztosabban valóra válik. A 2009-es “nagy váltás” óta eltelt 7 év rengeteg fejlesztésbe áldozott órája – bár sokan nem hittek benne – úgy tűnik végre megtérülni látszik. A mai napon ugyanis a gyártó bejelentett egy komplett új fényvetőszériát, és új termékek is hamarosan napvilágot láthatnak. Lássuk, milyen újítások várhatóak.

Az alábbi, igen sokat mondó képpel közölt cikket ma az SGM:

SGM_POI_products_NEW

Hol is kezdjük?

Először is lesz három betű, amit mától be kell vésni magunknak. Ez a POI. És nem, ez nem a GPS világból ismert “Point Of Interest” rövidítése, hanem a “Permanent Outdoor Installation”-é, ami körülbelül annyit tesz, hogy “állandó kültéri telepítésre”.

Az SGM fényvetők eddig is IP65-ös védettséggel rendelkeztek, ami lehetővé teszi azt, hogy hosszasan ki legyenek téve az időjárás viszontagságainak. Előfordulnak azonban olyan állandó kültéri installációk, amikor extrém körülményeknek kell ellenállniuk hosszú évekig, mint például a szélsőséges hőmérséklet-ingadozás, állandó fagy, homokvihar vagy éppen sós víz okozta amortizáció. Az SGM POI fényvetői ezért egy következő szintre emelik az IP65-ös védelmet. A legfőbb változtatások:

Továbbfejlesztett korrózió- és sós víz védelem
“Igénytelen” kivitel a karbantartási munkák nullára redukálására végett (jelen információink alapján se kijelző, se tasztatúra, se RFID modul nem lesz a POI fényvetőkön, az eszközök bontás nélkül csak távolról lesznek konfigurálhatóak)
Szabadalmaztatott páramentesítő
5 év gyári garancia
A POI fényvetők az eddigi sztenderd verziók mellett párhuzamosan, gyakorlatilag bármilyen RAL színben lesznek hamarosan elérhetőek.

Másodszor megjelent két új fényvető típus az SGM palettáján, az i-5 és az i-2. Bár még semmilyen technikai paramétert nem közölt a gyártó, az már biztos, hogy az összes többi fényvetőhöz hasonlóan az i széria is elérhető lesz sztenderd és POI verzióban is, és rengeteg LED variáns készül majd belőlük (7 féle i-5 és 6 féle i-2). A képek alapján valószínűnek tartom, hogy ezek az árérzékenyebb installációk kiszolgálására tervezett módozatok lesznek nem multichip LED-ekkel szerelve. De majd Frankfurtból pontosítok.

Harmadszor szép csöndben beszivárogtatták a G széria egy új tagját, a G-Wash-t. A POI verzió mellett természetes ez a robot is elérhető lesz majd sztenderd verzióban is, de az idei PLS-en sajnos még nem fogják kiállítani. Persze, nehogy már mindent egyszerre.

Szóval az SGM ismét meglépte azokat a lépéseket, amikkel elhúz a hasonló termékeket gyártók elöl, és nem hagy kérdést azzal kapcsolatban, hogy kihez kell fordulni, ha profi kültéri fényvetőkre van szükségünk.

Az élő bemutatóról egyenesen Frankfurtból számolunk majd be!

Írta: GustavM

DJ since 1999

Ezt is látnod kell!

Steinberg X Rupert Neve

A Steinberg által bemutatott UR-RT a prémium kategóriás felvételi minőséget hivatott a home producerek számára …

Vélemény, hozzászólás?